Избирателите искат кабинет. Всички избиратели. Това заяви зам.-председателят на парламента Йордан

...
Избирателите искат кабинет. Всички избиратели. Това заяви зам.-председателят на парламента Йордан
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Филмът с непоисканата подкрепа свърши

Избирателите желаят кабинет. Всички гласоподаватели.

 Това съобщи зам.-председателят на Народното събрание Йордан Цонев, заместник-председател на Движение за права и свободи, в предаването „ Лице в лице “ по БТВ.

Решаването на всички рецесии стартира с решаването на политическата, безапелационен бе той.

В предишното ни „ опаковаха “ с Българска социалистическа партия, в този момент с ГЕРБ. Не може да се търси въз основата на измислени обстоятелства „ пакетиране “ на Движение за права и свободи. Трябват причини, сподели Йордан Цонев.

„ Хората желаят кабинет, а политиците обичат да градят политическата си физиономия на някакви отрицания. Електоратът на всички партии желае кабинет, нищо че някои приказват друго. Няма отговор на въпроса „ за какво “ партиите не желаят кабинет. Твърденията не почиват на фактология “, уточни той.

В коридорите на Народното събрание ни споделят – вие сте най-предвидимата партия, най-евроатлантическата, подкрепете ни, показа Цонев.

„ В коридорите споделят, че сме най-постоянната партия за евроатлантизма. Добре, кажете го обществено на електората си. Обяснете на електората това, което го казвате в коридорите “, прикани Цонев. И съобщи: „ Като няма да го кажат, няма да има поддръжка. Свърши този мач. Филмът с непоисканата поддръжка завърши. “.

ГЕРБ наподобяват най-сговорчиви и по тази причина народът им даде първо място. Но би трябвало да играят по-твърдо ролята си. И би трябвало да поканят по-ясно партиите. Да заповядат на масата на договарянията. Трябва да го вършат като партия, спечелила изборите. Народът видя в ГЕРБ дирек, към който ще се организира разговор и ще се образува държавно управление. Затова би трябвало да работят по-твърдо, продължи Йордан Цонев.

В този случай имаме колорит на укор към ГЕРБ. Трябва да играят малко по-твърдо ролята на полюс и да поканят с ясна формула и параметри партиите. Да кажат „ да, ние разбираме политическата си отговорност, знаем, че зимата ще бъде тежка, само че желаеме да създадем държавно управление. Заповядайте на масата за договаряния. Кажете срещу какво сте. Не че не го споделят, нашето чувство е, че го вършат не като водач, спечелил парламентарните избори “, добави Цонев. И съобщи, че Движение за права и свободи ще постави всички старания да има държавно управление в този парламент.

„ Цена, която не би трябвало да платим, с цел да има кабинет, е да променим геополитическата ориентировка на България. Но за какво би трябвало безусловно да поставим всички старания, с цел да има кабинет, отговорът е доста елементарен – тъкмо това желаят гласоподавателите “, сподели още Цонев.

Партиите, които слагат разграничителните линии играят играта „ всичко или нищо “ – това е тяхната игра, сподели още Йордан Цонев. И добави: „ С „ всичко или нищо “ си покрай нищото. “.

В последните четири избора структурата на Народното събрание е една и съща, обърна внимание зам.-председателят на Движение за права и свободи. Според него посланието на гласоподавателя е „ счупете алените линии “.

Цонев описа, че го спирали гласоподаватели. Дори през днешния ден една кола спряла до него и водачът му споделил: „ Искаме кабинет! “.

Цонев сподели, че за България ще бъде потребно да бъде в еврозоната. Запитан знае ли за отчет на Българска народна банка, съгласно който приемането на единната валута не е добре за страната, той отговори, че не знае.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР